Ga naar ...

» Akoestiek verbeteren » Baffles

Baffles

Baffles zijn geluidabsorberende elementen die aan meerdere zijden geluid absorberen en verticaal worden gemonteerd. De akoestische baffles van Palmberg zorgen voor een beter werkklimaat door het absorberen van galm en storende frequenties.

Studies hebben aangetoond, dat de belangrijkste stress-factor in een kantoor het ‘stille geluidsoverlast’ is. Achtergrondgesprekken en een gebrek aan privacy in grote kantoren maken het geconcentreerd werken onmogelijk.

Vraag nu een offerte aan!

Elke ruimte klinkt anders. Harde oppervlakten zoals glas, beton
en gladde vloeren versterken vaak de storende geluidsgolven. Akoestische baffles zijn de oplossing voor ruimtes met hoge plafonds en lange nagalmtijden, bijvoorbeeld in een bedrijfs- of productiehal, kantoor en schoollokaal. De baffles worden verticaal aan het plafond gehangen met behulp van draadophangingen.

Constructie baffles
Akoestische baffles zijn zeer efficiënt in het gebruik. Als basismateriaal van alle absorbers wordt een 25 mm polyester vezelplaat ingezet, die uit thermisch en mechanisch vervaardigde vliesstoffen zonder chemische toevoegingen gemaakt wordt. Dit stabiele vliesmateriaal dempt dankzij de open structuur efficiënt geluiden. De onschadelijkheid voor de gezondheid wordt door het “Eco-Tex standaard 100” certificaat bevestigd. Deze platen zijn daarnaast ook naar DIN EN 13501-1 en naar DIN 4102 op lichte ontvlambaarheid niveau B1 getest. De vulling is volledig recyclebaar en zorgt zo na gebruik geen gevaar voor het milieu.

De wandabsorbers worden met voorgemonteerd ophangbeslag en montagerails geleverd. De wandabsorber is 8 mm. Een hoogteaanpassing van ongeveer 5 mm kan na montage worden toegepast.
Voor plafondelementen en baffles zijn draadophangingen in verschillende lengtes beschikbaar. De plafondaansluiting (kap) is van een M6 schroefdraad voorzien. Het bevestigingsmateriaal wordt niet meegeleverd en moet ter plaatse bepaald worden.

De baffles zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, materialen en uitvoeringen.

Brochure Terio akoestiek
Systeembeschrijving Terio Palmberg