Ga naar ...

» Bureaus » Zit sta bureau

Zit sta bureau

Zit sta bureau – misschien hebt u nog niet eerder gehoord van dit begrip, maar neem van ons aan dat dit hét bureau van de toekomst is. De reden? We hebben allemaal de neiging om onafgebroken en langdurig in dezelfde houding te werken. Gevolg daarvan is dat de kans op lichamelijke en mentale problemen, statistisch gezien aantoonbaar toeneemt. Een zit sta bureau van Palmberg tovert u in een mum van tijd om tot een sta bureau of vice versa.

Vraag nu een offerte aan!

Zit sta bureau – goed voor de gezondheid

Een zit sta bureau, ook wel bekend als ‘sta bureau’ is een betaalbare, makkelijke en effectieve oplossing voor problemen die hun oorzaak vinden in rugklachten, concentratieverlies, RSI en vermoeidheid. Ervaringsdeskundigen en ergonomen achten het dan ook meer dan raadzaam om minimaal 20% van de werktijd staand door te brengen. In Scandinavië bijvoorbeeld, zijn op het moment van dit schrijven maar liefst 70% van alle werkplekken tot een zit sta bureau omgevormd.

Het wordt geadviseerd om iedere twintig tot 30 minuten, een tot 1 minuten lang te bewegen, dit verhoogt de werkprestaties. De uitkomst is het zit sta bureau, waaraan zittend en staand werken aan een hoog laag bureau elkaar afwisselen. In een handomdraai laat zo’n zit sta werkplek zich tot een sta bureau of omgekeerd transformeren. Zit-sta bureaus worden in grote getale aangeschaft, gewoon omdat het werkt.

Varianten Zit-sta bureau

Het zit-sta bureau is verkrijgbaar in verschillende varianten, met gasveer, drukknop, met slinger of een elektrisch bureau.